nlc.hu
Aktuális

Emberség díját nyert a hátrányos helyzetű, 19 éves Kuru János

Emberség díját nyert a hátrányos helyzetű, 19 éves Kuru János: így segítheted az új projektjét

Idén a svéd nagykövetség Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület Emberség díját a 19 éves Kuru János nyerte el.

Jancsi a borsodi Hernádszentandráson töltötte gyerekkorát, ami távolról sem volt könnyű. Jancsi jelenleg a miskolci Dr. Ámbédkar középiskola végzős tanulója, illetve az Indahouse Hungary egyesület diákja.

Fiatal kora és hátrányos helyzetű gyerekkora ellenére tavaly nagy sikerű gyűjtést szervezett a környezetében élő kisebb gyermekek számára Mikulás alkalmából.

Adományokat cipelő gyerekek.

Most egy kisbuszra lenne szükség, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek tudjanak egyet kirándulni (Fotó: Facebook)

Idén váratlan lehetősége adódott, ami kapcsán 12 gyermek nyári táborozását szervezi jelenleg. A gyerekek augusztusban 5 napon át nyaralhatnak Velencén Jancsi közreműködésével, ahol a szállás, étkezés és a programok biztosítottak.
Mivel a nyaralást összekötnék egy ruhagyűjtéssel is, így hasznos lenne, ha egy kisebb busszal tudnának utazni. Ennek kapcsán indított most gyűjtést Jancsi. Ha esetleg kisbusz bérlése kapcsán tudna valaki segítségükre lenni, itt veheti fel a kapcsolatot a szervezővel, Jancsival.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top