nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a MÁV a biatorbágyi vonatbalesetről

A MÁV szerint nem műszaki hiba okozta a biatorbágyi vonatbalesetet

Hét kocsi siklott ki Biatorbágy és Herceghalom között. A MÁV állítja, nem felelősek a balesetért.

Jól működött a biztosítóberendezés a vasárnap kora reggeli baleset idején, amikor tehervonatok ütköztek Biatorbágy és Herceghalom között – közölte a MÁV szóvivője. Biber Anett elmondta, lezajlott a baleset vizsgálata, amely megállapította, hogy jól működött a biztosítóberendezés, nem volt semmilyen műszaki meghibásodás a baleset idején.

biatorbágyi vonatbaleset

A tehervonat kisiklott kocsijai – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

„A MÁV-csoport, a MÁV Zrt. felelősségét semmilyen tekintetben nem állapította meg a vizsgálat” – jelentette ki. A balesetben személyi sérülés nem történt, a kár – a jelenlegi becslések szerint – meghaladja a 100 millió forintot.

biatorbágyi vonatbaleset

Összeütköztek a tehervonatok – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A helyreállítás jelenleg is zajlik, a szakemberek egy daruval próbálják visszaemelni a kisiklott kocsikat. A cél, hogy valamilyen módon futóképessé tegyék azokat, hogy be tudják vontatni a legközelebbi állomásra.

A baleset következtében az egyik vágány 40 centiméterrel, a másik 15 centiméterrel mozdult el eredeti helyéről. Megsérültek a betonaljak, ezek közül ötvenet cserélni kell, és a sínszálak cseréjére is szükség lesz.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top