nlc.hu
Aktuális

Elvesztette állását a fóti orvos, aki megverte az egy páciensét

Elvesztette állását a fóti orvos, aki összeverekedett egy páciensével

Nem azonnal rúgták ki, és szerinte ennek is megvan az oka.

Megszűnt az állása annak a fóti házorvosnak, aki év elején azzal került be a hírekbe, hogy ügyeletben verekedésbe keveredett egy házaspárral, akik rátámadtak. Dr. Lestár Ferenc ellen ugyan nem indult büntetőeljárás, de a cég, ami alkalmazta, kirúgta, igaz, nem azonnal a történtek után. 

„Úgy érzem, a cég rossz néven vette, hogy megvédtem magamat, mégsem azonnal rúgtak ki, mert a lepapírozás több hónapot vett igénybe. A szabályok szerint egy orvosnak ötévente 250 kreditpontot össze kell gyűjtenie, ebből 100 azáltal jár, hogy valaki folyamatosan dolgozik. A többit tanfolyamokon lehet megszerezni. Végül pont arra hivatkozva bontottak velem szerződést hogy nincs elég kreditem, pedig más orvosokat ilyenkor előre felszólítják, hogy a hiányzó kreditpontokat záros határidőn belül szerezzék meg”nyilatkozta a Borsnak.

férfi orvos

Fotó: Karolina Grabowski

Hozzátette, miután szóltak neki, hogy pakoljon össze, felajánlottak egy másik munkát is, de azt is otthagyta, mert nem tudta összeegyeztetni a magánéletével. A férfi, akit a váci ÁNTSZ el is tiltott hivatása gyakorlásától, jelenleg is munkát keres, és lehet, hogy egy gyógyszerekkel foglakozó cégnél tanácsadóként tud majd elhelyezkedni.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top