nlc.hu
Aktuális

Tűszúrásos támadások Spanyolországban

Rejtélyes tűszúrásos támadások tartják félelemben a spanyolokat

Az áldozatok között külföldi turista is van.
injekciós tű,

Spanyolország 10 különböző tartományában elkövetett, rejtélyes tűszúrásos támadásokat vizsgálnak a hatóságok. Eddig több mint 60 áldozat tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.

A hatóságok feltételezése szerint az esetek hátterében például az állhat, hogy valamilyen kémiai anyagot fecskendeznek az áldozatokba bűncselekmény elkövetése, például nemi erőszak szándékával, de az is lehetséges, hogy “bizonytalanság érzésének keltése”, vagy a nők megfélemlítése a cél. A legtöbb esetet Katalóniából és Baszkföldről jelentették, az áldozatok között van külföldi turista is – írja az MTI.

A július eleje óta ismétlődő támadások leírása szinte minden esetben megegyezik: esti szórakozás közben, a tömegben érzékelt szúrás, aztán rosszullét, szédülés, időnként ájulás. Az áldozatok közül többen a támadás után azonnal rendőrséghez fordultak, de az orvosi vizsgálatok eddig egy alkalommal, egy fiatalkorú lánynál mutatták ki drog, MDMA (metiléndioxi-metamfetamin) jelenlétét a szervezetben.

A Spanyolországban most felbukkant jelenség miatt már Európa több országában is nyomoznak a hatóságok.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top