nlc.hu
Aktuális

Nagyon nehéz lesz tankolni az ünnepi hétvégén

Csak teli tankkal induljunk útnak a jövő héten! – tanácsolják a benzinkutasok

500-600 kisebb benzinkút legfeljebb kávét árul az ünnepi hétvégén.
tankolás

A Független Benzinkutak Szövetsége tiltakozásul üzemszünetet tart augusztus 19-én és 20-án. A töltőállomások nagyjából harmadát üzemeltető vállalkozások legfeljebb kávét adnak el jövő pénteken és szombaton. Emiatt a nagy hálózatok megugrott forgalomra és fennakadásokra számítanak a kútjaik egy részén – számolt be az RTL Híradó.

Augusztus 20. előtt mindenki teli tankkal induljon el arra a címre, ahova menni szeretne” – tanácsolta Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének az elnöke.

Úgy számolnak, a jövő héten 500-600 benzinkút csatlakozhat a kétnapos tiltakozáshoz. Akkor készülnek üzemszünetre, amikor átlag felett autóznának az emberek az augusztus 20-i rendezvények miatt.

Egri elmondása szerint a kis benzinkutak a piac 30-35 százalékát fedik le. “Ez a piac most jelentősen át fog pozicionálódni a nagykutakhoz. Számolunk azzal, hogy jelentős üzemanyagelfogyások lesznek a nagy benzinkutakon” – nyilatkozta.

A Balaton partján, valamint a kiemelt turisztikai övezetekben ugorhat meg a nagyobb kutak forgalma a kisvállalkozók üzemszünete miatt. “Ezeken a helyeken biztos, hogy kialakulhatnak sorban állások, lehetnek várakozási idők az adott töltőállomáson. Az is előfordulhat, hogy még a nagy hálózatok üzemanyagtöltő-állomásain is elfogy az üzemanyag esetlegesen a hétvége végefelé” – figyelmeztetett Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.

A Független Benzinkutak Szövetségénél azt nyilatkozták az RTL Híradónak, hogy amennyiben a jövő hét elején megkapják a júliusban elmaradt állami támogatást, akkor újraértékelik a helyzetet, és akár el is állhatnak a kétnapos üzemszünettől.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top