nlc.hu
Aktuális

Elaltatták Freyát

Nem hagyták békén a nézelődők, el kellett altatni Freyát, a sztárrá vált rozmárt

Norvégia kedvenc rozmárja volt, de attól féltek, hogy a kimerült állat előbb-utóbb emberre támad.
Freya

Elaltatták a rozmárt, amely valóságos tömegeket csődített az Oslói-fjordhoz, és a hatóságok – a halászati hivatal – úgy ítélték meg, hogy emberéleteket veszélyeztet.

A 600 kilós nőstény rozmár, Freya július 17. óta a főváros partmenti vizeiben fürdőzött. A hatóságok figyelmeztetése ellenére hatalmas tömegek tódultak a közvetlen közelébe, fényképezkedtek vele, sőt Freya szívesen mászott bele kisebb csónakokba, megrongálva a vízi járműveket.

Múlt hónapban a hatóságok még abban reménykedtek, hogy Freya jószántából távozik, és csak végső esetre tartogatták az elaltatását. A múlt heti megfigyelés során azonban nyilvánvalóvá vált, hogy az emberek továbbra is figyelmen kívül hagyták a figyelmeztetést, hogy tartsák magukat távol a rozmártól. A hivatal úgy ítélte meg, nagy a veszélye annak, hogy a kimerült állat emberre támad. Felmerült annak a lehetősége is, hogy az állatot máshová szállítják, de a hatóságok szerint ez nem volt járható út.

Megértjük, hogy a döntésünk hogyan hat majd a közönségre, de bizonyos vagyok abban, hogy ez volt a helyes út” – mondta Frank Bakke-Jensen, a Halászati Hivatal vezetője. “Nagyon sajnáljunk az állatot, de az emberi életnek és biztonságnak elsőséget kell élveznie” – tette hozzá.

Kiemelt kép forrása: Twitter / CTV News

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top