nlc.hu
Aktuális

Rezsiváltozás hatása a hajléktalanszállók működésére

Nagy bajban a hajléktalanszállók az emelkedő rezsiköltségek miatt

Állami segítség nélkül nem fogják tudni kifizetni a rezsicsökkentés korlátozása miatt várható számlákat.
hajléktalanszálló

Van olyan hajléktalanszálló, amely fizetésképtelenné válhat, ha a kormány nem ad támogatást az emelkedő rezsiköltségekre – számolt be az RTL Híradó. “A gázár a háromszorosára fog menni itt nálunk, és a villanyköltségek ötszörösére. Ezek az előzetes számítások” – mondta el Gurály Zoltán, a Menhely Alapítvány módszertani vezetője. 

Tápi Eszter, a Twist Olivér Alapítvány intézményvezetője pedig arról beszélt az RTL Híradónak, hogy az energiaköltségeik 334 százalékkal növekednek. “Lényegében az első hónaptól fizetésképtelenné fogunk válni, tehát ezt nem fogjuk tudni kigazdálkodni az éves költségvetésünkből” – nyilatkozta.

Több tucat szakmai szervezet mellett a Twist Olivér Alapítvány is aláírta azt a nyílt levelet, amit a Szociális Szakmai Szövetség és a Szociális Munkások Magyarországi Egyesületének írt a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárnak. Ebben egyeztetéseket sürgetnek az ágazat működésképességének a fenntartása érdekében. Választ egyelőre nem kaptak.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Mónus Márton 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top