nlc.hu
Aktuális
45 éves korában elhunyt Kabai Lóránt költő

Meghalt az eltűntként keresett Kabai Lóránt költő – frissítve!

Két napja még a kereséséről számolt be a rendőrség, most a halálhírét jelentette be a család.

Péntek délután még látták a szomszédai a költő Kabai Lórántot, akinek másnap Pozsonyba kellett volna utaznia, de nem érkezett meg. A Blikk információi szerint a testvére a lakását nyitva találta, az asztalon ott voltak az iratai, a pénze és a másnapra összecsomagolt bőröndje is. A rendőrség szerint péntek este még használta a telefonját az angyalföldi Szabolcs utcában, majd ezután nem lehetett hallani róla. A rendőrség vasárnap tette közzé a felhívást, hogy keresik a költőt.

Kabai Lóránt

Kabai Lóránt (Forrás: police.hu)

A család ma közleményben tudatta, hogy Kabai Lóránt elhunyt – írta meg a Telex.

Mélyen megrendülve, megtört szívvel tudatjuk, hogy szeretett testvérünk, Kabai Lóránt költő, író, szerkesztő és vizuális művész, életének 45. évében tragikus körülmények között elhunyt. Búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást. Gyászoló édesanyja nevében is fivérei, Zoltán és Csaba

Kabai a kilencvenes évek óta publikált kritikákat, verseket, prózákat, vizuális művészként több önálló kiállítása volt. Írásaival többek között az Élet és Irodalomban, a Magyar Narancsban, a Jelenkorban és a Holmiban lehetett találkozni. Utolsó verseskötete tavaly jelent meg.

UPDATE (10:16):

A rendőrség nem nyomoz a tragikus körülmények között meghalt Kabai Lóránt ügyében. Nem merült fel bűncselekmény gyanúja, közigazgatási eljárásban vizsgálják az eset körülményeit – értesült a Blikk.

UPDATE (15:13)

Miskolc polgármestere Facebook bejegyzésben méltatta Kabai Lórántot. Veres Pál úgy fogalmazott,

Nincsenek szavak, amelyek leírhatják ennek a veszteségnek a súlyát, nemcsak az irodalmi és kulturális élet, hanem Miskolc egésze számára.

Hozzátette azt is, hogy a miskolci születésű költő halála „betölthetetlen űrt hagy maga után” a város életében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top