nlc.hu
Aktuális

Hatalmas élőlánccal, sztrájkkal, felvonulással készülnek csütörtökre a tanárok és a diákok

Hatalmas élőlánccal, sztrájkkal és felvonulással készülnek mára a tanárok és a diákok

A demonstrációt a fővárosban, a Nagykörút pesti és budai gyűrűjében szervezik 7:45-től 8:45-ig.
Pedagógusokért meghirdetett szolidaritási tüntetés

Ahogy azt az nlc is megírta, hatalmas élőláncot szerveznek diákmozgalmak csütörtökre, ezzel egy időben országos pedagógussztrájkot tartanak a szakszervezetek, délután pedig több helyen is felvonulásokkal, demonstrációkkal tüntetnek szülők és diákok az oktatás helyzete miatt. A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy legyen megoldás a tanárhiányra, legyen tanítható és tanulható mennyiségű és minőségű tananyag, legyenek élhetőbb körülmények az iskolákban, és legyen önálló oktatási minisztérium.

A demonstrációt a fővárosban, a Nagykörút pesti és budai gyűrűjében szervezik 7:45-től 8:45-ig.

Ezt tervezik csütörtökre a tanárok és a diákok:

  • A szervezők az egyes fővárosi tankerületekhez tartozó iskolák között felosztották a Nagykörút egyes szakaszait, itt állnak majd össze élőlánccá a résztvevők.
  • A pedagógus szakszervezetek civil szervezetekkel reggel fél nyolckor a Margit híd budai hídfőjénél tartanak sajtótájékoztatót. Az élőlánccal egy időben az ország számos iskolájában sztrájkolni fognak a pedagógusok.
  • A Hvg azt írja, hogy csütörtökön délután az ország több városában is tartanak demonstrációkat a pedagógusok melletti kiállásként, a fővárosi Hősök terén, Csepelen, Várpalotán, Dunaújvárosban, Kiskunhalason, Szombathelyen, Dunakeszin is lesznek felvonulások, tüntetések. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének honlapja szerint 29 tankerületben várhatók különféle kiállások, ezek listáját a Facebookon gyűjtötték össze.

(Hvg)

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top