nlc.hu
Aktuális

Egy hónapig nem árulhat alkoholt az egyik debreceni Tesco

Lebukás: egy hónapig nem árulhat alkoholt az egyik hazai Tesco

Nem ez volt az első eset, korábban is kiszolgáltak már 18 évnél fiatalabbakat alkoholos itallal.

A Mikepércsi úti Tesco áruházban november 27-ig technikai okokra hivatkozva nem árusítanak alkoholtartalmú italokat. Történt mindez azért, mert egy próbavásárlás során egy 18. életévét be nem töltött vásárlónak alkoholt adtak el, és a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal emiatt az üzletben az alkoholtartalmú italok kiszolgálását és értékesítését 30 napra megtiltotta, valamint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki, írja a Dehir.hu.

A vonatkozó jogszabály értelmében a fogyasztóvédelmi hatóság köteles megbírságolni azokat, akik 18 év alattiaknak adnak el alkoholt vagy dohányterméket. Emellett a hatóság hozhat olyan szankciót is, hogy egy időre megtiltja az alkoholos italok vagy dohánytermékek forgalmazását, ismétlődő jogsértések esetén pedig egy időre be is zárhatja az adott üzletet vagy vendéglátóipari egységet.

A Mikepércsi úti Tesco áruház

Fotó: Google Maps

Ugyan a Mikepércsi úti Tescóban feliratok figyelmeztetnek arra, hogy bizonyos kor alatt nem lehet alkoholt venni, és az önkiszolgáló pénztáraknál ha valaki alkoholos ital vonalkódját húzza le, csak akkor tudja befejezni a vásárlást, ha egy dolgozó egy kóddal engedélyezi azt. A Dehir.hu szerint nem először szolgáltak ki fiatalt alkohollal, 2018-ban is megbuktak egy próbavásárláson, akkor két hétre tiltották meg nekik az alkoholtartalmú italok árusítását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top