nlc.hu
Aktuális
WC-ülőkédnél is több baktériumot rejthet a laptopod billentyűzete

WC-ülőkédnél is több baktériumot rejthet a laptopod billentyűzete

Rengetegen dolgozunk, tanulunk vagy szórakozunk a laptopok segítségével, általában nem csak egy adott helyen és időben használjuk őket és pont ezt a sokoldalúságot imádjuk bennük. Azonban bele sem gondolunk ennek legnagyobb árnyoldalába a higiéniába, a felsorolt előnyök ugyanis azt is jelenthetik, hogy rengeteg baktérium tanyázhat a billentyűzetünkön.

WC-ülőkédnél is több baktériumot rejthet a laptopod billentyűzete
Kevesen gondolnánk, hogy bizony akár 20 ezerszer több baktérium mutatható ki egy sokat használt laptop billentyűzetén, mint egy wc-ülőkén. Természetesen nincs okunk a pánikra, de ezentúl a gyakoribb kézmosás és tisztítás mellett érdemes olyan laptopot választani, amely a dizájn és a teljesítmény mellett a higiéniára is ügyel. Ilyenek például az ASUS Antibakteriális Védelemmel ellátott modellek, melyek között gyönyörű prémium laptop, fiataloknak szánt sokoldalú megoldás és akár üzleti felhasználásra szánt igásló is található, ráadásul egyre több ASUS újdonság kapja meg ezt a remek fejlesztést, így a jövőben is érdemes lesz azt figyelni, hogy kiszemelt modellünk rendelkezik e ezzel a védelemmel.

A Zenbook S 13 OLED ultrakönnyű, mindössze 1 kilogrammos, de csodás színekben elérhető magnézium-alumínium házával és lenyűgöző képvilágot biztosító OLED érintőképernyőjével azonnal levesz a lábadról, arról nem is beszélve, hogy a legmodernebb hardvereknek köszönhetően hosszú évekig hű társad lesz a mindennapokban. Az ASUS Vivobook S 14 Flip OLED nagy kalandokhoz készült, hiszen 360-fokban kihajtható OLED kijelzőjét bármilyen helyzetben élvezheted, ha pedig egy költséghatékonyabb, modern újdonságot keresel, akkor az ASUS Vivobook 15X OLED lehet a megfelelő választás.

WC-ülőkédnél is több baktériumot rejthet a laptopod billentyűzete
Az ASUS Antibakteriális Védelem leegyszerűsítve egy speciális ezüst-ion bevonat a laptop leggyakrabban érintett felületein, mint például a billentyűzet, az érintőpad, a tenyértámasz és az ujjlenyomat-érzékelő. Tudományos kutatások igazolták, hogy ez a különleges fejlesztés több mint 99%-os hatékonysággal gátolja a baktériumok szaporodását egy 24 órás időszakban és ez a védelem akár 3 évig is fennállhat, még akkor is, ha ezek után rendszeresen tisztítjuk az említett felületeket valamilyen tisztitószerrel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top