nlc.hu
Aktuális
Földhivatal szünet

Két hétig nem lehet ügyeket intézni a földhivatalokban

A Miniszterelnökség adott ki közleményt a leállásról.
bezár a földhivatal

A téli igazgatási szünet idejére speciális szabályokat vezetett be a kormány a földhivatalokban is, áll a Miniszterelnökség közleményében. Az ügyintézés az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetelni fog december 22. és 2023. január 9. között, így az ebben az időszakban beérkező kérelmeket csak január 9-én dolgozzák fel a földhivatalok, az ügyfélszolgálatok pedig leghamarabb január 10-én nyitnak ki.

A gördülékenyebb ügyintézés érdekében a kormányhivatalok azt javasolják az ügyfeleknek, hogy kérelmeiket legkésőbb december 20-ig nyújtsák be a földhivatalokhoz. Fontos tudnivaló, hogy az elektronikusan vagy postán érkező beadványokat is csak 2023. január 9-e után dolgozzák majd fel, így ezeket a tulajdoni lapon is ezzel a dátummal jegyzik.

„A december 22-én folyamatban lévő ügyek ügyintézési időtartama, illetve az ügyfelek hiánypótlásra meghatározott határideje is kitolódik, vagyis a szünet ideje nem számít bele az ügyintézési határidőkbe” – tájékoztat a 24.hu

A földhivatalok és más kormányhivatali ügyfélszolgálatok ünnepek körüli nyitvatartásáról a kormányhivatalok weboldalán lehet tájékozódni – olvasható még a Miniszterelnökség közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top