nlc.hu
Aktuális

Hétvége borongós időjárása

Időjárás: Borús hétvége, még borúsabb folytatás

Egyhangú időjárásunk lesz a hétvégén, de a hegyekben legalább havazhat.

Pénteken túlnyomóan felhős, borongós idő várható, délnyugat felől egyre nagyobb területen csapadékkal – írja az Időkép. Eső, helyenként havas eső, az Alpokalján és a Bakonyban kisebb havazás várható. A légmozgás gyenge, mérsékelt lesz. Hajnalban -4, +4, napközben 1-5 fok valószínű.

Szombaton erősen felhős, borongós lesz az ég, keleten, északkeleten lehetnek rövid napos időszakok. Nyugaton kisebb mennyiségű csapadék előfordulhat eső, néhol havas eső formájában. A délkeleti, keleti szél a dunántúli és középső tájakon több helyen feltámad, másutt gyenge, mérsékelt lesz. Napközben 4-9 fok várható.

Vasárnap sok felhő lesz fölöttünk, eső napközben főként délen és a Dunántúlon alakulhat ki. A keleties szelet a Dunántúlon és a középső tájakon kísérhetik élénk, erős széllökések. A csúcshőmérséklet 4 és 10 fok között alakulhat.

Hétfőn nem várható jelentős változás, néhol újra szükség lehet az esernyőkre, a nap csak kevés helyen, rövid időre süthet ki. Többfelé szeles lesz az idő. Délután 3-9 fokra van kilátás. Keddre egy újabb csapadéktömb ér el minket, a legtöbb helyen eső, a hegyekben hó hullhat.

esős, borús idő, gyertya az ablakban

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top