Aktuális

7 könyv, amit el kell olvasnod ezen a télen

Télen a zord időjárás miatt rengeteg programlehetőségtől elesünk. A strandok, teraszok és kirándulások helyett ilyenkor a legtöbben a lakásunkba húzódunk vissza szabadidőnkben. Ettől azonban még egyáltalán nem kell lemondanunk a tartalmas kikapcsolódás lehetőségéről. Íme hét könyv, amik garantáltan segítenek átvészelni a leghidegebb hónapokat, és még arra is tökéletesek, hogy amikor tavasszal ismét kinyílik számunkra a világ, akkor otthonosabban, magabiztosabban mozogjunk benne.

Tisza Kata: Hipnózis 6-kor – Abszurd terápiák az utcán, a konyhában és a hálószobában

Az irodalomterápia legismertebb hazai úttörőjének új könyvében olyan szövegek sorakoznak, amik segítenek átlátni, megérteni és leküzdeni azokat a mintákat, amik a mindennapokban gátolnak minket. A terápiás közeget átemeli a hétköznapok színtereire, és ezzel a megküzdés lehetőségeit is kitágítja számunkra.

Benedek Ágota: Állva maszturbálok

A Rumbarumbamm című, elsöprő sikerű karanténnapló után Benedek Ágota ismét egyedülálló humora és öniróniája segítségével száll szembe saját szorongásaival, és így nekünk is erőt ad, hogy szembenézzünk a sajátjainkkal. A könyv minden sora megerősít bennünket, hogy bármilyen furcsán is érezzük magunkat a világban, az érzéseinkkel soha nem vagyunk egyedül.

Emily & Amelia Nagoski: Érzelmi kiégés – A stresszkezelés gyakorlati titkai nőknek

A nőket és a férfiakat merőben más stresszforrások érik a mindennapokban, ezért természetes, hogy ezek ellenszerei is különbözőek kell, hogy legyenek. A pszichológus és szexedukációs szakember Emily Nagoski és testvére közös könyve hatékony és gyakorlati módszereket kínál a stresszkezelésre és az érzelmi kiégés elkerülésére, kifejezetten nőknek.

Dr. Máté Gábor & Máté Dániel: Normális vagy – Trauma, betegség és gyógyulás mérgező világunkban

Az ember közösségi lény, így a közösségek hanyatlása negatívan hat az egyén fizikai és lelki állapotára is. Ez a magyar származású kanadai orvos-pszichológus és fia közös könyvének alaptézise. A kötet azonban nemcsak a társadalmak általános egészségügyi problémáira mutat rá, hanem hatékony megoldásokat is kínál, amiket mindannyian alkalmazhatunk ezeknek elkerülése érdekében.

Gerlóczy Márton: Fikció 2. – Az örvény

Gerlóczy Márton tavaly jelentette meg a saját és családja elképesztően izgalmas és fordulatos történetének első kötetét, A katlan című könyvet, aminek műfaját a szerző identitásthrillerként határozta meg. Most pedig itt a folytatás, egy várakozással és feszültséggel teli utazás a tudat mélyére, amiben a válaszok csak egyre újabb kérdéseket vetnek fel.

Mark Manson & Will Smith: Will

A „will” szó magyarul annyit tesz: akarat. Így a könyv címe nem csupán annak főhősére és elbeszélőjére utal, aki egy viszontagságokkal teli út során jutott el Hollywood sokszor leginkább viperafészekre hasonlító világába, hanem arra az akaraterőre is, amire ehhez szüksége volt. Ez az önkritikával megírt memoár mindannyiunk számára inspirációként szolgálhat.

Guillaume Musso: A szajnai ismeretlen

Ha a tél leghidegebb heteiben egy kis kikapcsolódásra van a legnagyobb szükségünk, a modern francia irodalom sztárjának legújabb regénye tökéletes választás. Az izgalmas, pörgős cselekmény és a nagyszerű karakterek egy percre sem engedik el az olvasó figyelmét, és tökéletes bizonyítékai Musso mesélőtehetségének.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top