nlc.hu
Aktuális

Az előrejelzések szerint közelít az igazi tél

Lehet reménykedni, jövő hétre igazi telet jósolnak

Még sok a bizonytalanság, de lehet, hogy jövő héten már megmutatja erejét a tél.

Az előrejelzések szerint egy hidegfront mögött már a hét közepére is visszaesik néhány fokot a hőmérséklet és a reggelek többfelé lesznek fagyosak, majd az igazi télies fordulat egy mediterrán ciklonnak köszönhetően vasárnap-hétfő tájékán köszönthet be, írja az Időkép

Ez a mediterrán ciklon várhatóan sok csapadékot hoz, illetve az előoldalán péntek-szombatra dél felől enyhe levegőt. Szombaton délen, délkeleten 15 fok sem kizárt, sőt még az ég is megdörrenhet. Vasárnap előreláthatólag fokozatosan átkerülhetünk a ciklon hátoldalára, így ha marad a csapadékos idő, az esőt nyugat, északnyugat felől egyre többfelé havazás válthatja fel, ezzel együtt az északira, északnyugatira forduló szél is nagy területen viharossá fokozódhat.

Havas úton biciklizik egy férfi

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzáteszik, mivel mediterrán ciklonról van szó, még nagy mértékű a bizonytalanság a várható csapadék területi és időbeli eloszlását, illetve halmazállapotát illetően.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top