nlc.hu
Aktuális

Meghalt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

Óriási veszteség, elhunyt Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember

A Györgytea oldalán osztotta meg a szomorú hírt Gyuri bácsi lánya, Lopes-Szabó Zsuzsanna.
Szabó György gyógynövényszakértõ, a „bükki füvesember” beszédet mond a gyógynövényes készítményeit elõállító Pharmaherb Kft. új gyógynövény üzemének alapkõletételi ünnepségén Bükkszentkereszten 2018. október 11-én

A bükki füvesember, aki rengeteg embernek segített egészségügyi gondjai megoldásában gyógynövény-készítményeivel, december 4-én távozott az élők sorából.

A 95. évében járó Gyuri bácsi vasárnap este, saját otthonában vett búcsút a földi léttől. „Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el” – tudatta a világgal a fájdalmas hírt Gyuri bácsi lánya a Facebookon.

A gyógyteáiról és gyógynövényes cseppjeiről ismert bükki füvesember hatalmas űrt hagyott maga után.

„Néha megkérdezem, de tudom, felesleges, mit tenne másképp, mikor visszatekint hosszú életére. Semmit, jön mindig a válasz. Minek bánkódni azon, amin nem lehet változtatni. Még mindig inkább előre szeret nézni: örömmel tölti el, hogy gyarapodik a vállalkozásunk, tervezi újabb erdélyi útját, alig várja, hogy az idő tavasziasra forduljon és mehessen a gyógynövény ültetvényét felmérni a téli károk után.

Boldog ember. Szép, teljes élet van mögötte, megkapta a Gondviseléstől azt is, amit nem kért: hírnevet és népszerűséget. De aminek legjobban örül, az az, hogy beteljesíthette feladatát: felrázta az embereket, ráébresztette őket, hogy az egészségük a legnagyobb kincs, amire nagyon kell vigyázniuk” – mesélte édesapjáról, a bükki gyógyítóról Lopes-Szabó Zsuzsanna idén áprilisban, Gyuri bácsi születésnapján a gyorgytea.hu oldalon. Semmihez sem fogható tudását lányának is átadta, a családi hagyományt így ő viszi tovább.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top