nlc.hu
Aktuális

Élelmiszerhiány karácsony előtt

Karácsony süti nélkül? Cukrot, tojást, lisztet is alig kapni

Konganak a polcok az áruhiánytól.

Már a nagyobb áruházakat is elérte az áruhiány. Az árstopos termékek közül van, ahol cukrot, máshol tejet vagy tojást nem lehet kapni

Az RTL Híradó egyik nézője üres polcokról készített felvételt tegnap egy budaörsi hipermarketben. A kilós kiszerelésű kristálycukor fogyott el. Ma ugyanebben az üzletben cukor volt, árstopos tej viszont nem. Máshol a tojás hiányzott. A Híradó több felvételt is kapott üresen álló polcokról. A vásárlók szerint egyre gyakoribb, hogy a nagyobb boltokban, hipermarketekben is készlethiány van. Aki teheti, Ausztriába megy át vásárolni.

Az egyik férfi a híradónak azt nyilatkozta, azért jár gyakran át a határon, mert 

az árak sokkal alacsonyabbak, és tankolni is lehet.

Nyáron jelentős cukorhiány volt egész Európában, de a Cukorrépatermesztők Országos Szövetségének elnöke, Dorogi Árpád szerint nem csak ez okozza a boltokban most tapasztalható hiányt, hanem az árszabályozás.

Az RTL Híradónak a Tesco a készlethiánnyal kapcsolatban azt válaszolta, az árstopos termékek csak egy-egy áruházban, ott is csak átmenetileg hiányoznak a polcokról, és úgy látják, ezt a megnövekedett kereslet okozza. 

Kristálycukor kiskanállal

Fotó: Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top