nlc.hu
Aktuális

28 centi hó hullott a Kékestetőn

Majdnem 30 centi hó hullott a Kékestetőn – fotók

Az ország több pontján is hólepel borítja a tájat.

A meteorológusok azt jósolták, hogy a lehűléssel együtt havazás is érkezik, és valóban, több helyen is esett hó, a Kékestetőn például 28 centiméteres hóréteg alakult ki. De máshol is hólepel borítja a tájat, Mátraszentistvánon 15 centi, míg Bánkúton 11 cm hó esett, a sort a Bakonyban található Eplény zárja a maga 10 centijével, írja az Időkép

Ami az elkövetkezendő napokat illeti, kedden a napsütésé lesz a főszerep, csak keleten, északkeleten takarhatják gyakrabban felhők a napot, és délután ugyan nyugat felől fátyolfelhők érkeznek, de csapadék nem valószínű.

Szerdán dél-délnyugat felől újra melegebb légtömegek áramlanak fölénk, ezzel együtt befelhősödik az ég, az északi tájakon elszórtan lehet havazás, néhol ónos eső, délebbre elszórtan havas eső, eső. A déli-délkeleti szelet több helyen élénk, erős lökések kísérhetik. 

Csütörtökön is sok lesz felettünk a felhő, többnyire borongós idő várható, a csapadék teljes tárháza felvonulhat ezen a napon az esőtől kezdve, az ónos esőn át a havazásig.

Havas táj Kékestetõn 2021. december 3-án

Havas táj Kékestetőn 2021. december 3-án. (Fotó: MTI/Komka Péter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top