nlc.hu
Aktuális

Mínusz 61 fokot mértek Ojmjakonban

Mínusz 60 alá zuhant a hőmérséklet a világ leghidegebb településén

És ez még nem a rekord!
Ojmjakon lakói

Újabb mélypontra zuhant a hőmérséklet a Föld leghidegebb, állandóan lakott településén, a kelet-szibériai Ojmjakonban, ahol hétfőn -61 fokot mértek – írta meg az idokep.hu.

Az orosz kisvárosban december elején már előfordultak -55 fok alatti minimumok, a hétvégén pedig még ennél is hidegebb volt: szombaton -56,4, vasárnap -58,9 fok volt a legalacsonyabb mért érték a településen.

Hétfő hajnalban azonban megdőlt az idei rekord és -61 fokot mutatott a hőmérő – ez azt jelenti, hogy a legmelegebb órákban is csak -58 fokig emelkedett a hőmérséklet.

A mínusz hatvan fok alatti hideg már Szibériában is extrém időjárásnak számít, a valaha volt leghidegebb decemberi hőmérséklet, amit Ojmjakonban mértek, az -62 fok volt. Ha a lehűlés így folytatódik, akkor ez a rekord könnyen megdőlhet az idén, de az összes hónapban mért leghidegebbtől még messze jár: az ugyanis -67,7 fok volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top