nlc.hu
Aktuális

Időjárás-előrejelzés

Jövő héten mínusz 9 fok is lehet

Kemény hajnali fagyokra kell készülni, a mostani hétvége viszont napos lesz.

Szombaton a frontális csapadékrendszer délelőttre elhagyja hazánkat, mögötte fokozatosan vékonyodik, szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb napsütés az északnyugati megyékben lehet. Ezzel szemben az északkeleti, keleti harmadban végig felhős marad az ég, arrafelé egy összeáramlás mentén lehet még havazás, havas eső, másutt kisebb az esélye ennek. Többfelé erős lesz az északnyugati szél, illetve a hegyvidéki tájakon viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. Késő estére többnyire -5 és +2 fok közé hűl le a levegő – írja a kiderul.hu.

Vasárnap tovább csökken a felhőzet, nagyrészt gyengén felhős, napos idő várható. Estétől nyugat felől fátyolfelhők érkezhetnek. Csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül az északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul.

Deres fűben egy őszi falevél

Komoly fagyok várhatók (Fotó: Unsplash)

Hétfőn általában fátyolfelhős idő valószínű hosszabb-rövidebb szűrt napos periódusokkal. Főleg éjjel, reggel rétegfelhős, párás, ködös körzetek is lehetnek. Számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a délkeleti, keleti szél. Hajnalban általában -9, -3 fokot mérhetünk, de a kevésbé felhős, szélvédett, havas részeken hidegebb is lehet. Kora délután -4, +4 fok valószínű, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékeket.

Kedden nagyrészt gyengén vagy közepesen felhős időre számíthatunk. Továbbra is főként magasszintű felhők lesznek felettünk. Emellett éjjel, reggel néhol rétegfelhős, párás, ködös idő is lehet. Számottevő csapadék nem valószínű. Helyenként megélénkül a délkeleti, keleti szél. A minimum-hőmérséklet nagyrészt -7 és -1 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélvédett, havas részeken hidegebb is lehet. Délutánra 0 és +5 fok közé melegszik fel a levegő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top