Óceánjáró hajóra költözik, mert olcsóbb, mint kivenni egy albérletet

S. Z. | 2022. December 17.
Ráadásul a hajón úgy végezheti a munkáját, hogy megtartja a napi rutinját, és közben világot is lát.

Egy San Diegó-i férfi úgy döntött, hogy egy óceánjáró hajón vesz magának lakást, mert ez olcsóbb, mintha a kaliforniai szülővárosában bérelne volna ingatlant.

Austin Wells 300 ezer dollárt, nagyjából 120 millió forintot fizetett egy stúdiólakásért, amelyet 12 éven keresztül használhat majd az MV Narrative fedélzetén. Igaz, a hajó még nem létezik, Horvátországban építik, és csak 2025-ben indul útnak.

Az MV Narrative hajó látványterve, így fog kinézni, ha 2025-re elkészül (Fotó: Facebook/Storylines)

Ha elkészül, a hajó 500 privát szobával és apartmannal büszkélkedhet, Wells szobája 22 négyzetméteres lesz, és íróasztallal, zuhanyzóval, kamrával és kihajtható ággyal rendelkezik majd. Emellett használhatja az edzőtermet, vásárolhat a termelői piacon, valamint orvosi szolgáltatásra és szobaszervizre jogosult, továbbá külön konyhát is használhat. Elég jól hangzik, ráadásul a hajón 20 étterem és bár, iskola, könyvtár, bank, mozi és egy uszoda is helyet kapott.

A legjobban az tetszik, hogy nem kell felborítanom a napi rutinomat azért, hogy világot lássak

– mondta a 28 éves Wells, aki leginkább este, éjszaka és kora reggel dolgozik, ezért úgy tervezi, délután lesz ideje a városnézésre.

A férfi San Diegó-i lakása havonta körülbelül 2500 dollárba (985 ezer forint) kerül, míg a szobáért az MV Narrative-on kevesebb mint havi 2100 dollárt (827 ezer forintot) fizet. Vagyis a bérleti díjon több mint havi 400 dollárt (158 ezer forintot) spórol, miközben járja a világot. 

Amikor pár év múlva kihajózik, az MV Narrative nagyjából ezer ember otthona lesz, és 11 különböző típusú lakás lesz a fedélzeten, amelyekért akár nyolcmillió dollárt is elkérhetnek. Van olyan vásárlási lehetőség is, amely nemcsak 12 évre, hanem hosszabb időre szól, sőt akár a hajó teljes élettartamáig érvényes, amelyet 60 évre becsülnek. 

(LadBible)

Exit mobile version