nlc.hu
Aktuális

Bemutatták az új angol bankjegyeket III. Károly portréjával

Így festenek az új brit bankjegyek III. Károly király portréjával

Forgalomban maradnak a II. Erzsébet királynőt ábrázoló bankjegyek és pénzérmék is, de III. Károly király is megjelenik a fizetőeszközökön. Így néznek majd ki az új darabok.
Bankjegyek II. Erzsébet királynő fotójával

A Bank of England megmutatta, hogy néznek majd ki a III. Károly királyt szerepeltető új bankjegyek, amik 2024 közepén kerülnek először forgalomba és folyamatosan veszik majd át a II. Erzsébet királynő portjával ellátott bankókat. 

Az öt, tíz, húsz és ötven fontos pénzek dizájnján az arckép lecserélésén kívül nem változtattak a banknál, derül ki az rtl.hu híradásából. Mint írják, hogy kíméljék a környezetet, 2024-től csak az elhasználódott papírpénz lecserélésére nyomtatnak az új pénzből, vagyis a britek még hosszú ideig láthatják szeretett királynőjüket fizetés közben.

A bank kormányzója, Andrew Baily azt mondta: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a bank bemutatja új bankjegyeink dizájnját, amelyen III. Károly király portréja lesz látható. Jelentős pillanat ez, hiszen a király csak a második uralkodó, aki bankjegyeinken szerepel”.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top