nlc.hu
Aktuális

Fizetésemelés az Aldinál

Fizetésemelés az Aldinál: a kezdőbér 430 ezer forint lesz

Az inflációhoz igazítják a béreket.
Aldi

Január elsejétől egységesen 10 százalékkal emelkedik az Aldi munkavállalóinak bére – írta meg a HVG a cég közleménye alapján.

Ez nem az első idei béremelés: az üzletlánc idén januárban 8 százalékkal, júniusban pedig pozíciótól függően 8-19 százalékkal növelte a dolgozói juttatásokat.

A jövő évi emelés értelmében januártól az áruházi dolgozók kezdőbére bruttó 430 700, a kiemelt üzletekben 473 800 forint lesz. A raktári és logisztikai munkavállalók új belépőként bruttó 477 000-es induló fizetéssel számolhatnak majd. Azok az áruházvezetők, akik már több mint tíz éve állnak az Aldi alkalmazásában, bruttó 1 249 800-at is hazavihetnek.

A cég kiemelte: az inflációkövető bérek mellett fontosnak tartják azt is, hogy azoknak az alkalmazottaknak a fizetésének reálértéke is emelkedjen, akik hosszabb ideje dolgoznak náluk. Az idei három béremelés következtében a hosszabb ideje a cégnél lévő munkavállalók 26-37 százalékkal több fizetést kapnak, mint egy évvel ezelőtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top