nlc.hu
Aktuális

Valótlant állított a Tények, pert nyert a Centrál Média

Pert nyert a TV2-vel szemben a Centrál Médiacsoport tulajdonosa

Több valótlanságot is állítottak Varga Zoltánról, nem maradt következmények nélkül.
pert_nyert_varga_zoltan_a_tv2vel_szemben

A Tények portálja az elvesztett bírósági pert követően beismerte, hogy hazugságokat közölt Varga Zoltán médiavállalkozóról.

„A cikkben valótlanul állítottuk, hogy Varga Zoltán wellnessközpontot épít a János-hegyen, valótlanul állítottuk, hogy Varga Zoltán természetvédelmi területen sportcentrum építésébe kezdett, és valótlanul állítottuk azt is, hogy az ingatlan korábbi tulajdonosa, a PRO CAPITAL nevű cégben Varga Zoltán személyesen közreműködött” – ez a helyreigazítási szöveg jelent meg a minap a TV2 Tények weboldalán, a tenyek.hu internetes oldalon.

A helyreigazítás azt követően jelent meg, hogy Varga sajtópert nyert elsőfokon a TV2, illetve a Tények című televíziós műsor ellen. A bíróság kimondta, hogy a TV2 hírműsora valótlanságot közölt a médiavállalkozóról. A bírósági ítélet rendelkező részét is megküldte a Central Médiacsoport a Media1-nek, mely így hangzik:

„Bíróság kötelezi alperest 8 napon belül tegye közzé a TV2 televíziós csatorna 18 órakor kezdődő Tények című műsorban, az eredeti közléssel azonos módon, a műsorvezető által kommentár nélkül történő beolvasással/bemondással az alábbiakat:

„Helyreigazítás a Tények 2022. november 16-i adásában a „Luxusépítkezésbe kezdhetett a médiamogul” című hírblokkban elhangzott valótlan közléseink miatt: A műsorban valótlanul híreszteltük, hogy Varga Zoltán médiamogul természetvédelmi területen kezdett sportközpontot építeni, valótlanul híreszteltük, hogy a budai villája mellett wellnessközpontot és sportközpontot épít, és valótlanul híreszteltük azt is, hogy a budai villáját offshore cégek mögé rejtette.”

Varga Zoltánról egyébként a Fidesz-közeli KESMA-hoz tartozó több lap, köztük a Metropol című napilap és az Origo is hasonló valótlanságokat közölt azt állítva, hogy wellnessközpontot és sportközpontot építtet természetvédelmi területen, és azt, hogy budai villáját offshore cégek mögé rejtette.

A 24.hu hírportál mellett a Nők Lapja, a Story, a Best, a Marie Claire, az NLC és a Startlap is a Centrál Médiacsoporthoz tartozik.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top