nlc.hu
Aktuális

Fekete hó Szibériában

Fekete hó hullott Szibériában

Valószínűleg fűtőberendezések és időjárási viszonylatok idézhették elő.
Havazás éjjel

Meglepő dologról számoltak be a szibériai Irkutszk környékén élők, ugyanis karácsonykor szürke, fekete hó hullott a közeli munkástelepekre. Az ott lakók a közösségi médiában mutatták meg a furcsa jelenséget, ami aztán a világsajtót is bejárta, így az orosz média megkeresésére a helyi fogyasztóvédelmi főosztály, a Roszpotrebnadzor kénytelen volt reagálni. 

Szerintük a szokatlan szürkés, feketés szín a fűtőberendezések működésekor keletkezett melléktermék, a korom pedig a kedvezőtlen meteorológiai körülmények következtében kerülhetett a légkörbe – írja a Napi.hu.

A nyilatkozatban elhangzott, hogy valószínűleg a szél juttatta el ezt a fajta keveréket a munkástelepekre, kiemelve, hogy a közelben nincsenek ipari üzemek, és eredményeik alapján a károsanyag-kibocsátást is kizárták, az ugyanis a megengedett határértéken belül maradt. Ennek ellenére a Novo-Irkutszkban található hőerőmű megkezdte helyi technológiai berendezéseinek felülvizsgálatát. 

És akkor videón is mutatjuk a szokatlan havazást:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top