nlc.hu
Aktuális

Nőttek a szilveszteri előfoglalások 2021 óta

Rohamos ütemben fogynak a szálláshelyek szilveszterre

Olyan sebességgel foglalják a magyarok is a szálláshelyeket, mintha nem lenne megélhetési válság.
Utazás bőrönddel

Annak ellenére, hogy az élelmiszerárak az egekben, az infláció pedig kiütéssel győzött, mintha tudomást sem vennénk a megélhetési válságról, legalábbis erre lehet következtetni a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tájékoztatásából, akik szerint a szálláshely-szolgáltatók már most csaknem 225 ezer előfoglalásnál tartanak a szilveszteri hétvégére, ami több, mint a tavalyi ünnepi időszakban és mindössze 2 ezerrel kevesebb, mint amennyi éjszakát végül eltöltöttek a vendégek 2021-ben – adta hírül az MTI.

A belföldi vendégek több mint 133 ezer éjszakára jelentkeztek be, ebből 105 ezer vidéki szálláshelyekre jut. A legnépszerűbbnek egyébként a Balaton térsége számít (21 százalékkal), ezt követi a Mátra és a Bükk (10-10 százalékkal) – írják a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataira hivatkozva. 

A főváros elsősorban a külföldről érkezők körében népszerűbb, a lefoglalt vendégéjszakák száma már meghaladta a tavalyit – a legtöbben Olaszországból, Németországból, Izraelből, Spanyolországból és az Egyesült Királyságból jönnek, összesen 62 ezren jelentkeztek be budapesti szálláshelyekre más államokból. Vidékre a külföldiek 32 százaléka megy, náluk közkedvelt úti cél a Balaton, a Bük, Sárvár, valamint Debrecen környéke.  

Budapest ugyanakkor a 2021-es adatokhoz képest a hazai vendégek körében is jobban teljesít, az eddigi 29 ezer belföldi foglalás a tavalyi háromszorosa.  

A közleményből kiderül, hogy a szálláshelyek népszerűségi rangsorát a 4 csillagos szállodák vezetik. A fővárosi szállodai előfoglalások 46 százaléka, a vidékiek 56 százaléka ilyen szobákra érkezik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top