nlc.hu
Aktuális

Ugandai férfi, akinek 102 gyermeke és 568 unokája van

Leáll a családbővítéssel a férfi, akinek 102 gyermeke és 568 unokája van

A megélhetési költségek miatt úgy döntött, ideje megálljt parancsolni az újabb gyerekeknek.

Egy ugandai gazdálkodó, akinek 102 gyermeke és 568 unokája van, úgy döntött, hogy a „megélhetési költségek növekedése” miatt abbahagyja a családja bővítését. A 67 éves lusakai Musa Hasahya megkérte mind a tizenkét feleségét, hogy kezdjék meg fogamzásgátlást, hogy a család több ételt vásárolhasson – írja a The Sun

A jövedelmem az évek során egyre alacsonyabb lett a megélhetési költségek emelkedése miatt, miközben a családom egyre nagyobb és nagyobb lett.

A férfi, ahogyan mondja, egyik nőt vette feleségül a másik után, hiszen hogyan is lehetne egyetlen asszonnyal elégedett?! Ugandában egyébként legális a többnejűség, viszont arra nagyon ügyelnek, nehogy a férjes asszonyok más férfiakkal szökjenek meg.  

Musa Hasahya

Musa Hasahya, a büszke apuka (Fotó: Profimedia)

Hasahya azt mondja, nagyon nagy rajta a nyomás, egészségi állapota miatt dolgozni sem tud, ezért két felesége az anyagiakra hivatkozva már most a távozás mellett döntött. Bár a fogamzásgátlók tabunak számítanak az országban, mivel gyakran összefüggenek a promiszkuitással, Zulaika, Hasahya legfiatalabb felesége és 11 gyermekének anyja azt mondja, nem szeretne több gyereket, ezért hajlandó fogamzásgátló tablettát szedni.  

A férfinak a legkisebb gyereke 6 éves, míg a legidősebb 51, aki – akárhogy matekozunk – 21 évvel idősebb Zulaikánál. A gyerekeknek egyébként körülbelül egyharmada Hasahya birtokán él.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top