nlc.hu
Aktuális

Leopárd támadt egy kisbuszra Indiában

Videón, ahogy emberekre ront egy feldühödött leopárd Indiában

Tizenhárman kerültek kórházba a vadmacska támadását követően.
merges_leopard

A drámai felvételen jól látszik, ahogy a feldühödött leopárd kirohan egy épületből, majd átugrik egy szögesdróttal szegélyezett kerítésen. Ezután a másodperc tört része alatt rátámad egy épp arra tartó kisbuszra és leszakítja egy részét.

A megdöbbentő videót egy másik sofőr készítette, aki azt is rögzítette, ahogy a leopárd gyorsan kereket is oldott a támadást követően. A nagymacska folytatva az útját legalább 13 embert támadott meg, köztük egy erdőőrt, egy anyát és két lányát.

Ranjit Konwar, egy helyi erdőtiszt azt mondta, óriási szerencse, hogy senki nem veszítette életét. „A környéken élők nagyon megijedtek, amikor meglátták az udvarukban kószáló állatot. A feldühödött leopárd többeket is megharapott, a sérülteket egy közeli kórházban látták el és szerencsére nincsenek életveszélyben” – tette hozzá a férfi, akit szintén felkavart az eset.

A nagy riadalmat keltő leopárdot két napos keresés után megtalálták és elfogták, az alapos orvosi vizsgálatot követően a Kaziranga Nemzeti Parkba szállítják már.

Azt nem tudni, hogy mi hozta ki a sodrából a ragadozót, akiről az indiaiak azt állítják, provokáció nélkül a leopárd nem támad emberre. Ugyanakkor aggodalomra ad okot, hogy Észak-Indiában egyre gyakoribbá váltak a leopárdtámadások, aminek oka a hozzáértők szerint az lehet, hogy egyre kisebb az állatok rendelkezésére álló élettér.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top