nlc.hu
Aktuális

XVI. Benedek pápa állapota súlyos, de stabil

XVI. Benedek állapota súlyos, de stabil

Új információk érkeztek Benedek pápa állapotáról.

Miután a szerdai audenciáján Ferenc pápa bejelentette, hogy elődje,  XVI. Benedek nyugalmazott pápa nagyon beteg, és arra kérte a híveket, hogy mondjanak rendkívüli imát érte, mindenki tűkön ülve figyelte a híreket az emeritus pápa állapotáról. Hiszen Benedek visszavonulásának egyébként is egészségügyi okai voltak 2013-ban, most azonban jelentősen romlani látszik a helyzet.

A Vatikán most, csütörtök délután tudott újabb hírekkel szolgálni a 95 éves Benedekről. Eszerint a nyugalmazott pápa tegnap éjjel tudott pihenni, ma pedig teljesen éber és tiszta a tudata. Bár – mint mondják – az állapota továbbra is súlyos, mégis sikerült stabilizálni. Ferenc pápa ismét azt kéri, hogy imádkozzanak Benedekért, és álljanak mellette ezekben a nehéz órákban.

Benedek nyugalmazott pápáról (b) és Ferenc pápáról (j) a vatikáni Mater Ecclesiae kolostorban tartott bíborosavató konzisztóriumon 2022. augusztus 27-én

A vatikáni média által közreadott kép XVI. Benedek nyugalmazott pápáról (b) és Ferenc pápáról (j) a vatikáni Mater Ecclesiae kolostorban tartott bíborosavató konzisztóriumon 2022. augusztus 27-én (Fotó: MTI/EPA/Vatikáni média)

A National Catholic Register római tudósítója egyébként vatikáni forrásból megtudta, pontosan milyen egészségügyi probléma merült fel a nyugalmazott pápánál. Eszerint Benedek veseelégtelenséggel küzd és nemrégiben állítani kellett a pacemakerén is.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top