nlc.hu
Aktuális

Magyar snowboardos okozott balesetet Ausztriában

Leesett a csákányos felvonóról, tömegbalesetet okozott egy magyar snowboardos Ausztriában

A fiatal magyar hódeszkás nem tudta tartani magát a felvonón, visszacsúszott a jeges lejtőn, és több embert szabályosan letarolt.
A magyar snowboardos által okozott baleset Ausztriában

Tömegbalesetet okozott egy 18 éves magyar snowboardos az ausztriai Kreischberg síterepen – vette észre a Sielok.hu a helyi sajtó cikkét.

Mint írják, a fiatal magyar hódeszkás szerda délelőtt 11 óra körül egyedül indult fel a Rosenkranz nevű csákányos lifttel. Komoly gondjai voltak a felvonóval, a csákány kicsúszott a lábai közül, majd kézzel próbált kapaszkodni.

Amikor egy meredekebb szakaszhoz ért, a csákány kiesett a kezéből, ő pedig visszacsúszott a jeges lejtőn, és több embert szabályosan elkaszált. Az esetről egy másik felvonóból készítettek videót:

Összesen négyen sérültek meg, egyiküket mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani, a másik három saját maga jutott el a kórházba.

A 18 éves hódeszkás segítségnyújtás nélkül hagyta el a tett színhelyét. A helyi rendőrség néhány órával később megtalálta.

Nemrégiben lavina okozott aggodalmat a síelők körében, miután karácsonykor egy hógörgeteg elsodort több síelőt a Lech-Zürs síterepen, az ausztriai Vorarlberg tartományban.

(Kiemelt kép: nlc-montázs; képernyőfotó: Facebook/Árpád Fekete)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top