nlc.hu
Aktuális
Meghalt Gerő András történész

Meghalt Gerő András történész

A Széchenyi-díjas történészprofesszor hetvenéves volt.

Hetvenéves korában súlyos betegségben meghalt Gerő András Széchenyi-díjas történész. Búcsúztatását szűk családi körben tartják, írja a 444.hu.

Gerő András történész egy ünnepi megemlékezésén az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján, 2018. március 15-én

Gerő András történész egy ünnepi megemlékezésén az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapján, 2018. március 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Gerő András a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Gazdaság- és Társadalomtörténeti Tanszékének professor emeritusa, illetve alapításától 2020-ig a Közép-európai Egyetem egyetemi tanára volt.

1993–2010 között a Budapesti Negyed főszerkesztője volt, több mint 70 könyve jelent meg, közülük több angolszász, illetve német nyelvterületen. Főbb kutatási területe a dualizmus időszaka, az Osztrák–Magyar Monarchia kora, a polgárosodás, a szimbolikus politika és Budapest története volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top