nlc.hu
Aktuális
Női Együttható tréning és mentorprogram: még öt nő jelentkezését várják

Ingyenes mentorprogram nőknek: még lehet rá jelentkezni

Január 15-ig várja a jelentkezőket a Női Együttható tréning és mentorprogram.

Ingyenes program a több női közösségi vezetőért

Azok jelentkezésére számítanak, akiknek van valamilyen konkrét ötletük, tízezernél kisebb lélekszámú településen élnek, és nem tartoznak politikai párthoz. A résztvevők személyes fejlődése mellett a cél hosszú távon is egyben tartani és támogató hálózatként működtetni ezt a formálódó női vezetői közösséget. A jelentkezési határidő 2023. január 15. éjfél.

A vidéki városokban kifejezetten szembeötlő a női közösségi vezetők hiánya. Őszintén hiszünk benne, hogy rengeteg tehetséges, határozott nő küzd civilként, szomszédként, hallgatóként, anyaként egy-egy remek ügyért szerte az országban. Őket keressük, az ő elhivatottságukra, erejükre, kreativitásukra szeretnénk alapozni a programot, amit azért álmodtunk meg, hogy az ilyen női példaképeknek adjunk szakmai segítséget és támogatást.” – nyilatkozta Huszár Daniella közgazdász és Tétényi Éva építészmérnök, a program két kidolgozója és szervezője.

Nők dolgoznak egy projekten.

Fotó: Getty Images

A programban való részvétel teljesen ingyenes, mindössze a közös ügyek iránti elkötelezettség és egy jó projekt vagy ötlet szükséges a pályázat leadásához.

  • A több hónapos képzés és mentorálás időszakában mindenki a saját projektjével fog dolgozni, így kerül át az elmélet közvetlenül és azonnal a gyakorlatba.
  • A 30 résztvevő személyes fejlődése és útja mellett az szervezők célja hosszabb távon is egyben tartani ezt a női vezetői közösséget, a program megálmodói egy hosszú távon is fenntartható támogató hálózat létrehozását is célul tűzték ki.
  • A program keretei között a 30 kiválasztott pályázó egy olyan programsorozatban vehet részt, mely mentorálást, tréningeket, képzéseket, workshopokat tartalmaz. A program elemeit úgy állították össze a szervezők, hogy a résztvevők olyan eszköztárral gazdagodjanak, melyet a lokális érdekek szolgálatában a jövőben is hasznosíthatnak majd. A vezetői készségek erősítése, a társadalmi részvétellel kapcsolatos ismeretanyag átadása, a projektvezetés módszertana és sok már téma is a program részét képezik majd. 

Hogyan zajlik majd a program?

Az 52 órás képzési program 3 modul köré szerveződik: 

  1. Projektmenedzsment a közösség szolgálatában
  2. Társadalmi részvétel, közösségépítés
  3. Készségfejlesztő tréninge
  4. A részletes tematika a Női Együttható weboldalán olvasható.

A kiválasztott 30 résztvevő két 15 fős csoportot alkot, akik együtt tanulnak és vesznek részt a tréningeken és a mentoráción. A zárórendezvényen mindenki bemutatja a saját kidolgozott projektjét. A szervezők minden segítséget megadnak, hogy a képzés során egymást segítő tagokból közösség jöhessen létre, így egymás tapasztalatai, megosztott tudása révén minden résztvevő gazdagíthatja tudását. A jelentkezéssel és a programmal kapcsolatban részletes információk a www.noiegyutthato.hu weboldalon érhetők el. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top