nlc.hu
Aktuális

Teste 80 százaléka megégett a vonat tetejére felmászó fiúnak

Továbbra is életveszélyben van a vonat tetején megégett 14 éves fiú

A fiút életveszélyes állapotban szállították a Bethesda kórház intenzív égéssebészetére.
teste 80 szazaleka megegett a vonat tetejére mászó 14 évesnek

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az egri vasútállomáson vasárnap ért baleset két fiút, amikor felmásztak egy tartálykocsi tetejére: míg egyikük könnyebb sérüléssel megúszta, addig társa életveszélyes áramütést szenvedett, jelenleg a Bethesda kórház intenzív égéssebészetén ápolják.

– Testének több mint 80 százaléka harmadfokban megégett, valamint felmerült a légúti égés gyanúja is. A helyszíni ellátásukat követően mindkét fiút kórházba szállították – tájékoztatta az RTL Híradót Leskó Diána, az OMSZ kommunikációs munkatársa.

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

Tavaly tavasszal Sárospatakon ért súlyos áramütés két gimnazistát, amikor felmásztak egy vagon tetejére: egyikük szelfit akart készíteni magáról, amikor az áram megrázta, ő 10 nappal később belehalt a sérüléseibe. Társa, aki azért ment utána, hogy megmentse, szintén komolyan megégett, rá éveken át tartó felépülés és műtétek sorozata vár még.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy hazánkban a vasúti felsővezetékek 25 ezer volt feszültség alatt állnak, így meg sem kell érinteni azokat ahhoz, hogy az embert életveszélyes áramütés érje.

A Blikk azt írja, hogy idén már többen szenvedtek súlyos égési sérüléseket, amikor vasútüzemi területen felmásztak egy szerelvényre vagy a felsővezeték tartóoszlopára. A MÁV kéri a szülőket és pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos! 

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top