nlc.hu
Aktuális

Szexuális bántalmazás egy újpesti gyermekotthonban

Saját testvére is bántalmazta szexuálisan az ötéves kislányt az újpesti gyermekotthonban

A kislány két testévérével került az intézménybe, a kiskorú bátyján kívül többen is molesztálhatták.

Mint azt az nlc is megírta, szörnyű bűncselekmény gyanújára derült fény: több társa rendszeresen bántalmazhatott szexuálisan egy 5 éves kislányt az újpesti önkormányzat kezelésében álló Gyermekek Átmeneti Otthonában. A Bors úgy tudja, saját testvére is molesztálhatta a kislányt.

Az esetre úgy derült fény, hogy a kislány szülei – akik rendszeresen látogathatták és akár ki is vihették a gyermeket – észrevették a kicsin a sérüléseket. Az édesanya azonnal jelezte a bajt a nevelőknek, akik szóltak az intézet vezetőjének. Úgy tudják, a kislányt csak másnap vitték orvoshoz, előtte ellátták, megmosdatták, így sok olyan nyom odaveszett, ami később segíthetett volna a történtek tisztázásában.

A Bors szerint a kislány két testévérével került az intézménybe, a kiskorú bátyján kívül többen is molesztálhatták.

A BRFK kommunikációs osztályán a lap megtudta, azért nincs az eljárásban gyanúsított, mert a lehetséges elkövetők még nem töltötték be 14. életévüket, ezért gyanúsítottként nem lehet őket kihallgatni. Az intézményi felelősséget felvető feljelentés miatt a BRFK kiskorú veszélyeztetése gyanújával elrendelt eljárás keretében tisztázza a körülményeket.

sziréna

Képünk illusztráció (fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top