nlc.hu
Aktuális

Megtagadta a vallomást az újbudai rendőrgyilkos

Megtagadta a vallomást az újbudai rendőrgyilkos, és panaszt tett a gyanúsítás ellen

A férfit hivatalos személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére elmondta, hogy őrizetbevétele után nem tett vallomást a kihallgatása során az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy csütörtökön több rendőrre is rátámadt, és egyiküket halálosan megsebesítette, Hozzátette, az illető panaszt tett a gyanúsítás ellen.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába csütörtökön 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, mely szerint Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akart jutni. A kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, ő azonban az egyenruhásokra támadt.

Késével megszúrt három rendőrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, azután pedig elfogták. Baumann Péter, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja a támadás során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. 

Mécsesek égnek Baumann Péter fõtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án

Mécsesek égnek Baumann Péter fõtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A rendőrség délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy hősi halottnak nyilvánítják Baumann Pétert, tiszteletére pedig fekete zászlót tűztek ki a rendőrségi épületekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top