nlc.hu
Aktuális

Oktatóját perli a lebénult siklóernyős

100 kilométer per órával csapódott a földnek és lebénult a siklóernyős tanuló, 40 millióra perli az oktatóját

Kettétört az élete a baleset után az egykori kosárlabda-játékvezetőnek.
siklóernyős,

100 kilométer per órával csapódott a földnek egy siklóernyős tanuló egy olaszországi oktatótúrán – a 2017-ben történt balesetet rögzítő sisakkamera felvételét megszerezte az RTL Híradó. A pilótanövendék, aki a zuhanás után lebénult, újra az oktatóját pereli: úgynevezett pótmagánvádas eljárást indított ellene, mert szerinte ő utasította – szabálytalanul – egy olyan gyakorlatra, amit csak képzettebb tanulók hajthatnak végre, ráadásul 500 méternél magasabban és víz fölött. 

Azért nem volt fájdalmam, mert egyből eltört a nyaki gerincem, és nyilván egyből lebénultam” – nyilatkozta a 38 éves, egykori kosárlabda-játékvezető, Gyuris Péter, aki kerekesszékbe kényszerült a baleset után. Elmondása szerint a baleset után kettétört az élete. “Ha valaki nincs ott, akkor én nem tudok kvázi létezni, mert a lakásból nem tudok kimenni, mert van 3 lépcső a társasház bejáratánál” – mondta el a lebénult férfi, aki szerint az oktató felelős a balesetért.

Az oktató nem ismeri el a bűnösségét.

A balesetet szenvedett sportoló azt mondja, oktatója a kórházban még járt bent nála, de azóta egyszer sem kereste meg. Most 40 milliós kártérítést kér az oktatótól. Az ügy tárgyalása májusban folytatódik.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top