Újbudai rendőrgyilkosság: a támadó próbaideje alatt követte el szörnyű tettét, az ügyészség kérte a letartóztatását

nlc | 2023. Január 14.
Korábban is követett már el erőszakos bűncselekményt a férfi.

Tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki január 12-én este megtámadta a vele szemben eljáró rendőröket. 

Mint ismert, az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt.

Mécsest helyez el egy férfi Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án.(Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint  a gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el. A csütörtöki támadást garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll. A férfi őrizetbevétele után nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Baumann Pétert, a  XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját, aki a támadásban életét vesztette, Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki, illetve tiszteletére pénteken megemlékezést tartottak az újbudai rendőrkapitányságnál. 

Exit mobile version