nlc.hu
Aktuális

Polgármesteri dicséretet és összesen 5 millió forintot kaptak a Baumann Péter halálakor intézkedő rendőrök

Újbudai rendőrgyilkosság: polgármesteri dicséretet és összesen 5 millió forintot kaptak az intézkedő rendőrök

Baumann Péter posztumusz dicsérő oklevelét és pénzbeli elismerését egyik családtagja vette át.

Újbuda polgármestere, Dr. László Imre dicséretben és összesen ötmillió forintban részesítette abban az intézkedésben részt vevő rendőröket, amely során egyik kollégájuk, Baumann Péter életét veszítette. Az elhunyt rendőr posztumusz dicsérő oklevelét és pénzbeli elismerését testvére vette át.

„Honfitársaink nem azért választják a rendőri hivatást, mert a rivaldafényben akarnak lenni. Nem is a meggazdagodás hajtja őket. Akkor nem a rendőri pályát választanák. Úgy döntöttek e hivatás mellett, hogy tudták: annak nem a nyugalom és a kiszámíthatóság a velejárója, hanem a stressz, a kockázat és a kockáztatás. És ezek az állandói. A bármikor bekövetkezhető legrosszabb”idézi a Blikk a polgármester beszédét, amit így zárt: „Tisztelet Önöknek mindenért! Hálánk és fájdalmunk túlmutat szavakon és kitüntetéseken.”

Mécsesek égnek Baumann Péter fõtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén

Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. (Fotó:
MTI/Máthé Zoltán)

 Mint ismert, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. Egyiküket, Baumann Pétert szívtájékon érte az egyik szúrás, és sajnos az életét nem sikerült megmenteni.

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagyot, akit Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánított, tiszteletadás mellett helyezték örök nyugalomra 2023. január 26-án a Mátészalkai Köztemetőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top