nlc.hu
Aktuális

Újbudai rendőrgyilkosság: az ügyészség indítványozta támadó letartóztatását

Újbudai rendőrgyilkosság: a támadó próbaideje alatt követte el szörnyű tettét, az ügyészség kérte a letartóztatását

Korábban is követett már el erőszakos bűncselekményt a férfi.

Tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a Központi Nyomozó Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki január 12-én este megtámadta a vele szemben eljáró rendőröket. 

Mint ismert, az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt.

Mécsest helyez el egy férfi Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án

Mécsest helyez el egy férfi Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án.(Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A Központi Nyomozó Főügyészség közleménye szerint  a gyanúsított büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el. A csütörtöki támadást garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll. A férfi őrizetbevétele után nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Baumann Pétert, a  XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottját, aki a támadásban életét vesztette, Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította, és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki, illetve tiszteletére pénteken megemlékezést tartottak az újbudai rendőrkapitányságnál. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top