nlc.hu
Aktuális

Nyílvesszőkkel átlőtt kölyökkutya

„Élő céltáblaként használta valaki” – Jobban van a nyílvesszőkkel átlőtt kölyökkutya

Az állatvédők feljelentést tettek, mert élő céltáblaként használta valaki a németjuhászt.
Nyíllal meglőtt németjuhász kutya

Jobban van az a 11 hónapos németjuhász, akire pénteken Sárospatakon találtak rá, és nyílvesszők álltak ki a nyakából és a mellső lábából.

Az RTL Híradó beszámolója szerint a kutyát életveszélyes állapotban szállították a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványhoz, majd megműtötték.

A kutyus sántítva ugyan, de már a saját lábán sétál. A németjuhász már az ételt is elfogadja, és úgy tűnik, a történtek ellenére bízik az emberekben. Szerencsére a létfontosságú szervei nem sérültek, de hosszú felépülés vár rá.

„A kutya nemcsak két nyílvesszőt, hanem söréteket is kapott, úgyhogy nyilvánvalóan ezt a szegény kiskutyát élő céltáblaként használta valaki” – mondta Kovács Violetta, a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnöke.

Az ügyben feljelentést tettek az állatvédők, valamint több szervezet és magánemberek is felajánlottak nyomravezetői díjat. Az összeg jelenleg félmillió forintnál jár.

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotók: Facebook/Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top