nlc.hu
Aktuális

Félelemben élnek Mónosbélen

Gyermekotthonos tinibanda tart rettegésben egy Heves vármegyei falut

Nem bírt a fiatalokkal a gyermekotthon eddigi vezetője.
Mónosbél,

Agresszívan koldulnak, szemetet dobálnak be az udvarokba, sőt volt, hogy kutyák orrán nyomták el a csikket – a Heves vármegyei Mónosbélen az egész falut rettegésben tartja pár intézetis kamasz – számolt be a Tények. A helyi gyermekotthon lakóival van probléma, akik szabadon kijárhatnak. Mónosbélen tavaly 500 körözést adtak ki a rendőrök – másfélszer annyit, mint ahány lakos van -, annyi a balhé.

Van néhány gyerek, aki tényleg úgy viselkedik, hogy nem idevaló, nem a faluba és nem a gyermekotthonba” – nyilatkozta egy utógondozott fiú, aki korábban szintén a gyermekotthonban élt.

A fiatalok többsége szerint a lakosok eltúlozzák a dolgokat, ezzel szemben a helyiek viszont változást szeretnének. Azt mondják, az otthonból több gyerek is megkeseríti az életüket. “Csoportos felvonulást csinálnak az utcán. Végigköpdösik az utat, ha mennek a boltba. Az üres energiaitalos dobozokat és az üres chipszes zacskókat behajigálják másoknak a portájára” – panaszkodott egy ott élő asszony.

Az otthonban jelenleg 58 gyerek él, közülük 8-10 olyan van, akikkel problémák vannak a helyiek szerint. Mónosbél polgármestere szerint nem volt ez mindig így: az elmúlt években romlott meg a helyzet, amikor a gyermekotthon élére új vezetőt neveztek ki.

Január elején ismét új vezetője lett a gyermekotthonnak. A helyiek most abban bíznak, hogy hamarosan javulni fog a helyzet. A falubeliek közül sokan egyébként azt szeretnék, hogy a gyerekek máshová költözzenek.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top