nlc.hu
Aktuális

Leállítja a termelést az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyárában

Leáll a munka az Electrolux nyíregyházi hűtőszekrénygyárában

Megvizsgálták a gyár versenyképességét, azután hozták meg ezt a döntést.

Az Electrolux 2024 januártól nem folytatja tovább a hűtőszekrények gyártását nyíregyházi gyárában a lényegesen megváltozott üzleti környezet és alacsony kereslet miatt. A gyár 650 munkatársat foglalkoztat, a telephelyen szabadonálló hűtőszekrényeket gyártanak.

Az Electrolux nyíregyházi gyárának bejárata

Az Electrolux nyíregyházi gyárának bejárata

„Ez volt az egyik legnehezebb döntés, amit az Electroluxnál töltött időm alatt tapasztaltam. Tudjuk, hogy ez milyen súlyos helyzetet teremt a nyíregyházi gyárban dolgozóknak, akik kemény munkájukkal és erőfeszítésükkel hosszú évek óta támogatják a vállalatot. Az Electrolux elkötelezett amellett, hogy a Kollektív Szerződésben garantált jogokon felül olyan támogató programot dolgozzon ki az érdekképviseletekkel, ami méltányos, és segíti munkatársaink jövőbeni elhelyezkedését” – mondta Gönczy Sándor, az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatója, az Electrolux Csoport szenior alelnöke.

A vállalat döntését a 2022 utolsó negyedévében készített hatástanulmány előzte meg, ami a nyíregyházi gyár versenyképességét vizsgálta. A versenyképesség vizsgálata során a legfontosabb szempontok a gyár kapacitásának kihasználtsága, valamint a jövőbeli mennyiségi előrejelzés a hűtőszekrény termékkategóriákban voltak.

Az Electrolux az illetékes minisztériummal és a helyi önkormányzattal vizsgálja a telephely további hasznosításának lehetőségeit, illetve  felveszi a kapcsolatot a kormányhivatal foglalkoztatási osztályával és külső szakértő tanácsadót is bevon a termelés leállásában érintett dolgozók munkaerőpiacon történő mielőbbi elhelyezkedésének érdekében. A munkavállalók rendszeres tájékoztatást kapnak az átszervezés menetéről.

Az Electrolux nyíregyházi gyára

Az Electrolux nyíregyházi gyára

Ez a döntés nem érinti a vállalat tevékenységét Jászberényben, ahol az Electrolux továbbra is az új energiatörvény követelményeinek megfelelően kifejlesztett hűtőket gyárt. A nyíregyházi gyár termelésének leállása nem lesz hatással a termékek kiszállítására, az Electrolux vásárlóira, ügyfeleire, áll a hivatalos közleményben. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top