Maszkot kellett viselniük az állásinterjún, hogy ne a kinézetük döntsön

S. Z. | 2023. Február 19.
A kínai cég nem először vetett be szokatlan módszereket az állásinterjúin.

Az állásinterjúkon előfordulnak érdekes kérdések és furcsa jelentkezők, egy kínai vállalat viszont eddig sosem látott módon tesztelte a munkára jelentkezőket: mindenkit egy teljes arcot eltakaró maszk viselésére kötelezett, hogy a jelölteket ne a külsejük alapján ítéljék meg.

A felvételi procedúráról készült videón az látható, hogy több állásra jelentkező – mindannyian maszkban – csendben ülnek egy irodában, és hallgatják a felvételiztetőt, aki szintén teljes arcot takaró maszkot visel. A videót egy Zeng nevű nő vette fel február 3-án a délnyugat-kínai Szecsuán tartományban, Csengtuban.

A nő azt mondta, furcsának találja a módszert, de talán segíthet az antiszociális embereknek. Elmondta azt is, hogy a cég arra kérte őket, hogy vegyenek egy üres maszkot, majd rajzoljanak rá valamit.

Az érintett cég, a Chengdu Ant Logistics elismerte, hogy a videó az idei állásbörzéjükön készült, amelyen egyebek mellett újmédia-operátort, élő közvetítéssel foglalkozó munkatársat és adatelemzőt kerestek. A vállalat szerint a maszkra azért volt szükség, mert az emberek egyéni képességei fontosabbak a megjelenésüknél, és szerették volna azt is, hogy az interjúalanyok kevésbé stresszeljenek.

A kommentelők többsége jókat mondott a szokatlan módszerről, az egyik netező szerint „ez maga az egyenlőség, a jó megjelenés nem számít”. Volt azonban olyan is, aki szerint az egész csupán marketingfogás, hogy a cég ismét bekerüljön a hírekbe a furcsa állásinterjú miatt.

A Chengdu Ant Logistics ismert a különleges állásinterjúiról, korábban arra kérték a jelentkezőket, hogy a vállalat parkjában kapáljanak, állítólag így tesztelték a vezetői képességeket és az alkalmazkodóképességet.

Korábban arról írtunk, hogy egy cég vezetője kávéval teszteli az állásra jelentkezőket, aki elbukik, azt nem veszi fel. 

(South China Morning Post)

Exit mobile version