nlc.hu
Életmód

Kávés teszt az állásinterjún

Kávéval teszteli a főnök az álláshirdetésre jelentkezőket, aki elbukik, azt nem veszi fel

Az ügyvezető úgy intézi az állásinterjút, hogy a jelentkező kapjon valamilyen italt, aztán már csak vár és figyel.
Kávés csésze egy nő kezében

Az állásinterjúk általában eléggé idegőrlőek, és olykor felháborító kérdések is elhangzanak. Aztán ha véget ért a beszélgetés, hajlamosak vagyunk azon emészteni magunkat, hogy mit csináltunk rosszul vagy mondtunk-e valami hülyeséget.

Trent Innes a Xero Australia ügyvezető igazgatója elárulta, hogy kidolgozott egy egyszerű tesztet, amelyet minden állásinterjú során bevet annak érdekében, hogy eldöntse, megfelel-e a jelentkező az elvárásainak.

A Ventures nevű üzleti podcastnak elmondta, hogy az állásinterjúra érkezőkkel mindig tesz egy sétát az egyik konyhába, ahonnan az illető valamilyen itallal – kávéval, teával vagy vízzel – távozik. Ezután visszamennek az irodába, és megtartják az interjút.

Az állásinterjú végén mindig megfigyelem, hogy a jelentkező vissza akarja-e vinni az üres csészét a konyhába

– árulta el az ügyvezető, aki azt vallja, hogy a tudást és a tapasztalatot lehet bővíteni, de a hozzáálláson nagyon sok múlik, és így látszik, ki illik bele a vállalati kultúrába. 

Azoknak a jelentkezőknek, akik nem pakolnak el maguk után, esélyük sincs arra, hogy munkát kapjanak a vállalatnál. A főnök módszere egy dologra biztosan tökéletes: a munkahelyi teakonyhákban mindig rend és tisztaság van.

Ha már tudod, mit kell tenned, amikor kávéval kínálnak, nézd meg ezt a 4 pszichológiai trükköt, amivel tarolhatsz az állásinterjún.

(LadBible)

(Kiemelt kép: Pexels)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top