nlc.hu
Életmód

Pszichológiai tippek állásinterjúra

4 pszichológiai trükk, amivel tarolhatsz az állásinterjún

Már egy ideje a váltáson gondolkozol, és már ki is nézted az új melóhelyet? Akkor az interjú előtt mindenképpen olvasd el ezeket a tippeket, hogy biztosan a tiéd legyen az állás!

Van néhány apró, de hatásos pszichológiai trükk, amit megtehetsz annak érdekében, hogy minden más jelöltet lekörözz a kiszemelt pozícióért folytatott versenyben. Szóval, ha éppen az álommeló megszerzésén fáradozol, akkor most jól figyelj! Kimberly Moffit, pszichológus a TikTokon osztott meg 4 tippet, amivel garantáltan tiéd lehet az áhított állás. 

Indíts bókkal!

Már a legelején kitűnhetsz a többiek közül, ha ezt az egy szabályt betartod: kezdd a beszélgetést egy bókkal. Mondd el, mennyire izgatott vagy, hogy behívtak az interjúra, és hogy mennyire imádnál a cégnél dolgozni. A szakértő szerint ezáltal a felvételiztető nagyobb eséllyel lát olyan színben téged, mint aki kiválóan illene a vállalathoz, mint azokat, akik nem lelkesek, vagy akár utána sem néztek a szervezetnek. 

Kezeket fel! 

A következő, amit megtehetsz, hogy megmutatod a kezeidet. Nem viccelünk: használd a kezed, gesztikulálj, támaszd alá a mondanivalód, mutogass vagy csak szimplán tartsd a kezed az asztalon. „Erre azért van szükség, mert mi, emberek megbízhatóbbnak találunk másokat akkor, ha látjuk a kezét” – magyarázza dr. Moffit. Tehát semmiképpen se dugdosd a kezed, hogy jelképesen megmutasd: nincs rejtegetnivalód. 

Tippek a sikeres állásinterjúhoz

Fotó: FluxFactory

Várakozz jól 

Moffit hangsúlyozza: az interjú már akkor elkezdődik, amikor belépsz az épületbe. Hiszen amint átléped az ajtót, csupa olyan emberrel fogsz találkozni, akik ott dolgoznak, és nyilván beszélnek is egymással. Rólad is. Meg fogják jegyezni, hogy hogyan viselkedsz, amíg arra vársz, hogy behívjanak. Kínosan feszengve, egymagadban ücsörögsz? Vagy beszélgetsz a többi jelölttel és feltalálod magad? Tippelj, melyik fog jobban tetszeni nekik…! 

Valami kék 

Még az interjúra való készülődés közben is be tudod biztosítani a felvételi beszélgetés sikerét – méghozzá a ruháddal. Nem az a lényeg, hogy milyen típusú outfit van rajtad (persze bizonyos helyeken, ahol van dress code, nagyra értékelik, ha ezt figyelembe veszed, és máris érkezik a plusz pont), hanem az, hogy milyen színű. A pszichológus azt tanácsolja, legyen rajtad a kék valamilyen árnyalata. Hogy miért? Mert ez a tónus azt közvetíti, hogy csapatjátékos vagy, megbízható, magabiztos és nyugodt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top