Szabadidő

Így lehet kiemelkedni az álláskeresők tömegéből!

A karrier-tanácsadók egyik leggyakrabban elhangzó javaslata, hogy az állásra jelentkező igyekezzen kitűnni valamilyen módon a pozícióra pályázók közül. Egy amerikai fiatalember megfogadta a tanácsot, és egészen különleges formában foglalta össze szakmai tapasztaltatait.

A Reddit közösségi fórumon néhány óra alatt a legnépszerűbb posztok közé került az a videó, amelyet Dawayne Kirkland készített, hogy így próbáljon megszerezni egy állást a VaynerMedia digitális ügynökségnél.

A kampányokkal, rendezvényekkel és digitális megoldásokkal foglalkozó vállalat az orosz származású Gary Vaynerchuk nevéhez kötődik, aki a borászat világából érkezve lett a New York-i ügynökségi világ egyik meghatározó figurája.

A VaynerMedia egyik oszlopa a DailyVee nevű, dokumentarista stílusú videókat készítő vállalkozás. Ide jelentkezett Dawayne Kirkland, aki azonban nem egy unalmas szakmai önéletrajzot állított össze, hanem egészen más megközelítést alkalmazott.

A kreatív álláskeresők gyakran állítanak össze szépen megdizájnolt weboldalakat, vagy magát a CV-t öntik teljesen új vizuális formába, de Kirkland nem érte be ennyivel.

A fiatalember az alábbi rapszámot komponálta meg, amelyben a szakmai önéletrajzokban és motivációs levelekben általában megkövetelt témákon megy végig. A hallgatók megismerhetik szakmai múltját és képzettségét, de az is kiderül belőle, hogy mit szól, ha kritikát kap a munkahelyen. Kirkland még azt is belefoglalta a szűk másfél perces videóba, hogy bár jelenleg még a szüleivel lakik, ha a munka megköveteli, szívesen elköltözik New Yorkba, itt található ugyanis a VaynerMedia főhadiszállása.

Egyelőre nem tudni, hogy a fiatalember próbálkozása sikeresnek bizonyult-e, mi mindenesetre nem hezitálnánk, ha egy hasonló szakmai önéletrajzzal kopogtatna valaki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top