Szabadidő

Álláskeresők is megirigyelnék a gazdit kereső kutyus “szakmai életrajzát”

Aki járt már állásinterjún, tudja, hogy minden azon áll vagy bukik, hogy milyen CV-t nyújtott be előtte. Egy befogadó családot kereső kutyának nemrég olyan életrajzot írtak, hogy ember nincs, aki ne akarná azonnal magához venni.

Egy Megan Frantz nevű twitterező tette közzé a barátja által készített dokumentumot, amelyet egy Mowgli (Maugli) nevű kutyusnak gyártottak. A keverék kutyusról annyit tudni, hogy felmenői között német juhász, de ruandai kóbor kutya is volt.

Most ideiglenes befogadó családot keresnek neki, ehhez készült a rendkívül részletes szakmai önéletrajz. Akárcsak egy hivatalos CV-ben, itt is ki vannak emelve Mowgli korábbi tapasztalatai és felelősségi körei.

Ezek szerint Mowgli 2012 decembere és 2016 áprilisa között a ruandai Kigaliban volt a “városka celebje”, ebben a minőségében pedig rendszeres vendégszerepléseken lépett fel a településen. Felelősségi köre kitért arra, hogy társaságot nyújtson hat különböző országból származó nőknek, akiknek mindennap segített a munka utáni kikapcsolódásban. Emellett véleményvezéri szerepet töltött be a hasvakarások és orral bökdösés területén, előbbi kategóriában 30 százalékos növekedést ért el. Rendkívüli professzionalizmussal felügyelte, hogy a jutalomfalatokat mindennap időben kiosszák, a környékbeli gyerekeket pedig megtanította a kutyás foci rejtelmeire.

Ezután gazdájával Kaliforniába költözött, ahol professzionális kanapémelegítői munkakörben foglalkoztatták. Munkatapasztalatai között szerepel hatalmas mennyiségű csont és jutalomfalat elfogyasztása, a CV szerint “több mit 7 kiló amerikai súlyt szedett fel, és továbbra is imádni való maradt”. Elképesztő elhivatottságot mutatott az alvás terén, a házban minden puha felületet tesztelt ebből a célból. Hatalmas lelkesedéssel kergette a kertben a mókusokat, négy negyedéven keresztül 0 százalékra csökkentette a mókusinváziók mértékét. Sajnos azonban végül távozni kényszerült a pozíciójából, mivel kibékíthetetlen ellentétek támadtak az egyik kollégájával (a macskával).

Ezután Santa Barbarában állt alkalmazásban mint futóedző és tengerparti látványosság. Napi feladatai közé tartozott a gazdival lefutni 12 kilométert, egyszer pedig sebességi rekordot is döntött, amikor megkergetett egy agresszívan fellépő madarat. Emellett professzionális ölelgetőként is foglalkoztatták, és mivel a szomszédban egy venezuelai család is lakott, az alapfokú spanyolt is elsajátította. Azért kell most új gazdit találnia, mert a jelenlegi gazdájából pilóta lett, akinek ezután rengeteget kell majd utaznia.

Mowgli képzettségei és képességei között az alábbi nagyon fontos tételek szerepelnek: fejjel lefelé ölelés, nemzetközi utazás, madarak kergetése, illetve az, hogy időnként embernek képzeli magát. Anyanyelvi szinten ugat és szimatol, emellett társalgási szinten érti az angol, a spanyol és a kinyarwanda nyelven elhangzó vezényszavakat.

Egy őszinte szakmai önéletrajzban a pályázók feltüntetik azokat a területeket is, amelyek nem feltétlenül az erősségeik. Mowgli esetében a gyengeségek között olyanok szerepelnek, mint a macskák, a vedlés, illetve az, hogy túlságosan szereti a gazdáit.

Elért eredményei is önmagukért beszélnek: 4 éven át folyamatosan elnyerte a “legjobb kutya” díjat – természetesen a gazdáitól.

Egy ilyen ajánlólevéllel ki ne fogadná örökbe?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top