Szabadidő

3 kiscicát nevelt a kölykeit elvesztő kutyamama

Vigyázat! Felfoghatatlan mértékű cukiság következik!

Az amerikai Stacee Jones már több mint száz kutyának és macskának nyújtott menedéket, így számtalan megható történet szemtanúja volt. Egyik sem volt azonban annyira megindító, mint a Keeper nevű keverék kutyus és három árva kiscica sztorija.

Keeper szomorú körülmények között került a Jelly’s Place nevű kaliforniai menhelyre: a kölykei elpusztultak, őt magát pedig valaki egy sikátorban hagyta magára egy szemetes konténer mögött – írja a The Dodo.

A kutyát Jones fogadta be, nem sokkal ezután azonban hívták a menhelyről, hogy három újszülött kiscicának is gondját kellene viselni, nekik ugyanis az anyukájuk pusztult el.
Jones egy darabig gondolkodott a dolgon, végül igent mondott, mert a szíve mélyén azt remélte, hogy a kutyamama és az árva cicák egymásra találhatnak a menedékhelyen.

3 cuki kiscicát nevel a kutyamama

Marshmallow, Cookie és Oreo a három árva kiscica (Fotó: The Dodo)

„Nagyon óvatos voltam” – magyarázta Jones a The Dodo-nak. „Először megfogtam az egyik cicát és leültem a kutya mellé. Lassan megmutattam neki a macskát, hogy megnézzem, hogyan reagál. Féltem, hogy megmorogja majd, vagy, hogy nem vesz róla tudomást.”

Ehelyett azonban kisebb csoda történt: Keeper ugyanis azonnal a gondjaiba vette az árva cicát és finoman nyalogatni kezdte. Jones ezután bemutatta neki a másik két macskát is, amelyekkel hasonlóan viselkedett, sőt, elkezdte őket szoptatni.

„Ekkor elkezdtem sírni a boldogságtól” – mondta Jones. „Még sosem láttam hasonlót, itt pedig annyira gyorsan történt minden, mintha ez lenne a dolgok rendje.”

Az újdonsült “család” így közösen beköltözhetett egy nagyobb ládába, Keeper pedig öt héten át gondozta a kiscicákat.

Elárvult kiscicákat vett gondozásba egy kutya

Keeper, a kutyamama sajátjaként kezeli a három árva kismacskát (Fotó: The Dodo)

„Az első naptól fogva úgy tekintett rájuk, mint a saját kölykeire, nagyon szerette őket” – magyaráztar Jones. „Igazán szívmelengető volt, mindannyiuknak szüksége volt a másikra, a cicák pedig emiatt lettek egészségesek.”

A happy end is majdnem tökéletes: a cicák – név szerint Marsmallow, Oreo és Cookie – azóta megerősödtek és már rendes tápot kapva várják, hogy örökbe fogadja őket valaki, Keeper pedig már meg is találta a szerető otthonát egy kedves családnál.

További cikkeink cuki állatokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top