Szabadidő

Atomcuki videón hallhatod egy 7 hetes mókuskölyök hangját

Egy zoológus váratlanul négy kismókus „anyukájának" szerepében találta magát, élt a lehetőséggel.

A Svédország északi részén élő Dani Connor zoológusként és természetfotósként dolgozik, így pontosan tudta, mi a teendője, amikor négy elárvult kismókusra bukkant. Mint kiderült, a kis állatok anyját elütötte egy autó, így teljesen magukra utalva várták a sorsukat az erdő közepén. 

Connor azonban igyekezett a gondjukat viselni, úgy, hogy ne mozdítsa ki őket természetes környezetükből. Két hét alatt sikerült is elnyerni a mókuskölykök bizalmát, amelyek mostanra felismerik a nő hangját és hajlandóak a közelébe merészkedni. Igaz, ehhez naponta kellett látogatni őket, de a fotókat elnézve Dani Connor ezt egyáltalán nem bánta. 

A türelmének az alábbi videó lett a jutalma, a tegnapi nap során ugyanis olyan közel sikerült férkőznie az egyik, mindössze 7 hetes mókuskölyökhöz, hogy mikrofonja segítségével rögzíteni tudta, ahogy a parányi rágcsáló épp táplálkozik. Nem minden nap hall az ember hasonló hangokat!

Sőt, egy kicsivel később még arra is lehetősége nyílt, hogy táplálkozás közben megsiumogathassa az egyik kismókust, amelyet láthatóan egyáltalán nem zavart az ember közelsége.

Érdemes körülnézni Connor Instagram-oldalán is, ahol az alábbihoz hasonló parádés fotók mellett más állatokról készült lenyűgöző felvételek is várják az állatbarátokat.

További cikkeink cuki állatokról:

7 hetes mókuskölyök hangját rögzítette egy fotós

Képünk illusztráció, a fotós képein más fajtájú mókusok láthatóak (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top