Életmód

Egy huncut tolvaj ez a cuki orosz agár, de a gazdái imádják

Te is szerelmbe fogsz esni vele a fotói láttán, ezt garantáljuk.

Az alábbi fotókon Tupelo, az orosz agár, avagy borzoj látható, aki gazdájával és két macskával osztja meg otthonát New Jersey-ben. A kutya egészen különleges látványt nyújt, rendkívül hosszú lábaival és orrával, azonban még különlegesebb a viselkedése. Az orosz agárok jellemzően nyugodt és elegáns állatok, ő azonban hihetetlenül játékos és huncut, amit jól mutat, hogy gazdái szerint, bár imádja a jutalomfalatkákat és a sípoló játékokat is, egyvalamire nem hajlandó: nem lehet csak úgy bugyuta trükkökre kényszeríteni a jutalomért cserébe.

„Amikor még kölyök volt, a kabátom zsebében tartottam a jutalomfalatokat, hogy séta közben ezt-azt megcsináltassak vele, ahogy a legtöbb gazdi is teszi” – magyarázta Allison Cannarsa, Tupelo gazdája a The Dodónak nyilatkozva. „Ahogy idősebb lett, elhagytam a jutifalatokat, ő viszont pontosan tisztában volt vele, hogy más gazdiknál lesz majd belőlük, különösen, ha kölyökkutyával vannak.”

A hosszú orrú jószág azonban nem teszi a szépet idegeneknek, csupán arra használja a báját, hogy elaltassa az idegen gazdik gyanakvását. Rájött ugyanis, hogy szinte ormányszerű orra tökéletes fegyver, ha a kabátzsebekbe rejtett jutifalatokhoz kell hozzájutni. Magyarán, Tupelo afféle zsebtolvajnak állva egyszerűen kieszegeti a falatkákat a mit sem sejtő gazdik zsebéből, amíg azok a saját ebükkel vannak elfoglalva. Ráadásul a memóriája is elég jó, azonnal megjegyzi, hogy kik azok, akiket le lehet húzni egy-két finom falatra.

„Mostanra már annyira merész let, hogy simán beledugja az orrát mások zsebébe, és még akár labdákat is ki tud onnan csórni úgy, hogy ne vegyék észre – magyarázta Cannarsa. – Sőt, ha egy gazdin hátizsák van és lehajol, hogy egy kisebb kutyával játsszon, Tupe már ott is van, és megpróbálja kinyitni a zsákot, én meg elsüllyedek szégyenemben.”

Az agarat már jól ismerik a kedvenc kutyafuttatóján, azonban a cukisága miatt szinte mindig megússza az efféle kalandokat. Gazdája és családja a csínytevések ellenére is rajongásig szereti az ebet, akinek már közel 74 ezer rajongója is akad Instagramon, amit egyáltalán nem csodálunk.

További cikkeink cuki kutyákról:

Zsebtolvajnak állt a cuki orosz agár vagy borzoj

Hát ki tudna ellenállni ennek a tekintetnek? (Fotó: Instagram/tupeytheborzoi)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top